Univerzita

FC Košice a Technická univerzita v Košiciach spojili svoje sily!

Display portlet menu
Späť na oznamy

FC Košice a Technická univerzita v Košiciach spojili svoje sily!

Správy

Dňa 15.02.2024 sa v priestoroch Košickej futbalovej arény stretli zástupcovia FC Košice s predstaviteľmi Technickej univerzity v Košiciach, aby slávnostne podpísali memorandum o spolupráci.

„Podpis memoranda o vzájomnej spolupráci je formálnym ukončením doterajšej spolupráce a zároveň otvára priestor pre ďalšiu kooperáciu medzi košickými klubmi FC a Slávia TU. Rozvoj futbalu v Košiciach, ale aj v celom regióne východného Slovenska, je jednou z priorít Technickej univerzity v Košiciach. Rozvoj mladých ľudí nie je len o vzdelávaní a budovaní vlastnej kariéry, ale aj o podporovaní športových aktivít,“ opísal rektor TUKE, prof. Mésároš.

Rektora TUKE doplnil generálny manažér FC Košice Pavol Turczyk slovami: „Dnešný podpis memoranda potvrdzuje našu snahu spájať mládežnícky futbal v meste, ale aj v regióne. Sme radi, že kluby vnímajú náš projekt a vízie pozitívne. Verím, že spoločne vytvoríme našim mládežníkom najlepšie podmienky pre ich ďalší kariérny rozvoj a rast. Vážime si ochotu klubov spolupracovať, a záväzok je byť serióznym partnerom a garantom tohto výnimočného projektu. Sme tiež radi, že Slávia TU Košice reprezentuje jednu z najväčších univerzít na Slovensku, ponúkajúc futbalistom priestor pre športový aj osobný rast v rámci vzdelania.

Týmto spolupráca medzi FC Košice a Technickou univerzitou v Košiciach nezostáva len pri formálnom akte podpisu memoranda, ale predstavuje začiatok nového a perspektívneho partnerstva. Očakáva sa, že táto symbióza medzi športom a vzdelávaním poskytne široký rozsah príležitostí pre mladých ľudí v oblasti futbalu, ale aj v ich osobnom a profesionálnom raste.

PoÚtStŠtPiSoNe
Loading backend data